Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

ACORD DE CREDITARE ÎNTRE THE ROMANIAN-AMERICAN FOUNDATION ȘI CEED ROMÂNIA

În Decembrie 2011, CEED România a obținut un credit in valoare de USD 200,000 din partea Romanian-American Foundation, având rolul de a sprijini implementarea proiectului “Întreprinzător în Mileniul Trei”,cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toata proiectele finanțate de Uniunea Europeana funcționează pe principiul rambursării, ceea ce înseamnă că beneficiarul grantului trebuie sa cheltuiască inițial propriile fonduri, urmând să solicite managerului de fonduri (Ministerul Muncii în acest caz) rambursarea cheltuielilor. Aceasta generează nevoia de acoperire a necesarului de cash. Noul produs financiar dezvoltat de RAF se adreseaza exact acestui tip de nevoi.

RAF a realizat o analiză sistematică a organizației CEED, activităților curente și trecute, realizărilor și impactului acestora, precum și asupra detaliilor specifice ale proiectului ce urmează a fi susținut. Concluzia acestui proces de due diligence recunoaște stabilitatea organizațională a fundației CEED, precum și viabilitate sa financiară. Acest împrumut fără dobândă, pe o perioadă de 20 de luni va ajuta CEED să îşi acopere necesarul de cash pentru o implementare cat mai facilă a proiectului.

Linia RAF de credite disponibilă pentru ONG-uri este foarte necesară in România, este inovativă la noi și are toate caracteristicile necesare pentru succesul atât al organizației care oferă finanțarea – RAF, cât și al beneficiarilor, precum CEED România: îmbunătățește accesul ONG-urilor viabile la fondurile UE, având astfel un considerabil efect de levier, oferă posibilitatea atât creditorului, cât și debitorilor să urmarească obiectivele comune, asigurând în același timp dezvoltarea sustenabilă a acestora, atât din punctul de vedere al dimensiunii organizației, cât și al ariei de acoperire a activităților lor.

Pe lângă utilitatea sa imediată, acest contract de împrumut este important pentru noi deoarece îmbunătățește cooperarea între cele doua organizații, ceea ce reprezintă o alegere strategică pentru CEED România.

De îndată ce proiectul “Întreprinzător în Mileniul Trei”, s-a încheiat și CEED a primit de la organismul de finanțare ultima rambursare, am rambursat integral și la timp împrumutul la RAF.
Împrumutul RAF a fost deosebit de util pentru CEED: a îmbunătățit capacitatea noastra financiară de a atrage și de a gestiona fonduri UE pentru dezvoltarea IMM-urilor de 5,5 ori mai mari decat valoarea împrumutului.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map