Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    Programul „LICEE AGRICOLE – EDUCAȚIA URMĂTOAREI GENERAȚII DE FERMIERI” a demarat a doua etapă   Programul „Licee agricole – educația […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

Adaptabilitate și competitivitate în sectorul de transport rutier din România – LAZĂR INTERNAŢIONAL

1Una dintre companiile internaționale de transport care au solicitat servicii de consultanță în cadrul programului „Adaptabilitate și competitivitate în sectorul transportului rutier de România” este Lazăr Internaţional. Având în vedere numărul mare de sancțiuni pe care le-au primit în trecut şoferii, ca urmare a încălcării legislației europene, conducerea firmei a solicitat formare suplimentară și servicii de consultanță pentru a respecta dispozițiile Regulamentului European 561/2006 în versiune bilingvă. De asemenea, au beneficiat de cursuri de instruire în: eco-driving, conducere în condiții de siguranță, precum și principiile de conducere preventivă.

Ca rezultat, firma International Lazar şi-a îmbunătățit eficiența prin reducerea costurilor de şi timului de transport și, prin urmare, şi-a crescut profitul.

Puteţi vedea camioane LAZAR pe cele mai importante autostrăzi din Europa, Africa și chiar Asia. Cu 310 camioane, 427 de angajați și o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro, International Lazar Company este în concurență cu companiile de top din Europa în încercarea lor de a conecta lumea. Începuturile firmei datează din 1994, când a fost inițial concepută ca o afacere cu piese de schimb auto, dar în ultimii 15 ani s-a dezvoltat până la nivelul unei companii internationale, extrem de competitive cu activităţi de  logistică, reparații și întreținere auto, piese de mașini pentru extragerea și transportul de petrol, gaze naturale și produse agricole.

2Cu o tendință uimitoare de creştere stabilită în timpul istoriei sale, International Lazar Company este decisă să ofere cele mai bune servicii, dar şi să atingă unul dintre cele mai importante dintre obiectivele sale – să-și continue expansiunea la nivel internațional. În scopul de a realiza acest lucru, firma LAZAR a cerut ajutorul CEED România, care a oferit servicii de consultant managerilor firmei. .
Inițial, mentorul CEED România a identificat principalele sale probleme – resurse umane slab calificate, cu formare deficitară în ceea ce privește în special conducerea eco – eficientă și legislația specifică. Deoarece angajații sunt una dintre cele mai importante resurse ale companiei în acest domeniu, necesitatea de a aplica modificări imediate a fost imperativă pentru a asigura tendința de creștere. În anul trecut, CEED România a organizat cursuri de formare  pentru angajaţii firmei LAZAR pe teme specifice, cum ar fi timpul de conducere și timpul de odihnă, modul de utilizare a tahografului digital și cardurile de tahograf, precum și legislație.

După intervenția CEED, firma LAZAR estimează că pentru anul 2012, cifra de afaceri va crește cu 10%, iar veniturile cu 15%. Cum a fost posibil acest lucru doar prin organizarea unor evenimente de instruire? De fapt, prin asigurarea faptului că șoferii sunt la zi cu legislația cea mai recentă, sunt conștienți de programul de conducere și programul de odihnă și aplică aceste reguli extrem de importante, ei evită amenzile. Cel mai recent raport de activitate a arătat că în ultimele șase luni numărul de amenzi a scăzut cu 57% și numărul de accidente din cauza lipsei de somn cu 65%. Datorită colaborării eficiente între firma LAZAR și CEED România, ne așteptăm ca în viitor să continuăm cursurile și să dezvoltăm programe speciale pentru manageri.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map