Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

Agenţie de plasare forţă de muncă în străinatate, pentru tineri – SC Your Opportunity SRL Bacău –Iulian şi Laura Perju

Laura şi Iulian Perju au participat la programe guvernamentale de schimburi interculturale în Germania şi SUA. Experienţa dobândită i-a inspirat ca, la întoarcerea în ţară, să-şi deschidă propria agenţie de recrutare.

Ideea de afacere s-a născut din dorinţa de a oferi tinerilor băcăuani până în 35 de ani experienţa proprie dobândită de către acţionarii firmei, în condiţiile în care la acea vreme nu exista în Bacău nicio agenţie care să plaseze tineri în străinătate prin intermediul acestor programe. Totodată, o astfel de afacere, gestionată corespunzător, reprezintă o sursă de venit satisfăcătoare pentru asociaţi.

Firma „SC Your Opportunity SRL” a fost înfiinţată în 2005 cu resurse proprii relativ reduse.  Inceputul a fost destul de solicitant, mai ales obţinerea aprobărilor specifice afacerii, dar şi identificarea partenerilor străini şi păstrarea relaţiilor cu aceştia de-a lungul timpului. Insă satisfacţia de a avea propria afacere şi sursele potenţiale de câştig, care se ridică la o medie de 15.000 euro/an, i-au ajutat pe cei doi întreprinzători să depăşească toate greutăţile întâmpinate.

Laura şi Iulian Perju au beneficiat de servicii de consiliere oferite prin proiectul „Intreprinzător în Mileniul Trei” pentru management antreprenorial, ceea ce le-a permis nu numai o mai bună administrare a companiei, dar şi, datorită succesului înregistrat, extinderea ariei de activităţi, prin includerea serviciilor de plasare a tinerilor din Bulgaria şi Republica Moldova. Astfel, afacerea s-a dezvoltat şi au fost identificaţi studenţi colaboratori dintre cei care au luat parte la astfel de programe şi care acum recrutează pentru firmă alţi tineri, în schimbul unui comision. De altfel, această metodă s-a dovedit cel mai bun instrument de promovare a serviciilor oferite.

Impactul social al acestei afaceri, care s-a dezvoltat şi cu sprijinul CEED România, poate fi exemplificat prin aceea că firma celor doi întreprinzători a fost capabilă nu numai să-şi menţină, ci să-şi şi crească numărul de angajaţi şi colaboratori ca urmare a consolidării şi extinderii activitătii comerciale. Nu mai puţin important, prin intermediul acestei iniţiative antreprenoriale inovatoare, tot mai mulţi tineri din România, dar şi din Republica Moldova au şansa de a-şi lărgi orizonturile şi experienţa personală prin participarea la programe de schimb intercultural în Europa şi SUA.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map