VALORILE NOASTRE | ISTORIC | ECHIPA
Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED ROMÂNIA este o organizaţie neguvernamentală, fără scop patrimonial şi apolitică. CEED ROMÂNIA care face parte dintr-o reţea internaţională de Centre similare.
VALORILE NOASTRE
VIZIUNE
CEED ROMÂNIA este dedicat dezvoltării economice şi sociale prin dezvoltarea capitalului uman, promovarea culturii economice şi stimularea spiritului antreprenorial.
MISIUNE
CEED ROMÂNIA facilitează accesul nediscriminatoriu al tuturor cetăţenilor la know-how-ul şi la contactele de care au nevoie pentru a contribui la crearea de locuri de muncă şi creşterea ocupării, sporind astfel prosperitatea economică. Construirea unei comunități de întreprinzători este primordială în abordarea noastră.
ABORDARE
CEED ROMÂNIA promovează dezvoltarea capitalului uman şi a culturii economice prin programe de formare adaptate nevoilor individuale ale diverselor categorii sociale, potenţate de sprijin profesional prin consiliere, mentorat şi networking.
Pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, CEED ROMÂNIA oferă întreprinzătorilor existenţi şi potenţiali know-how-ul necesar prin intermediul programelor sale de iniţiere şi accelerare a dezvoltării afacerilor, precum şi prin crearea de comunităţi de întreprinzători, mentori, potenţiali parteneri şi finanţatori.
Combinaţia holistică de conexiuni de piaţă, implicarea comunităţii, consolidarea capacităţii şi accesul la capital conferă caracterul special al abordării CEED.
ISTORIC
DESPRE SEAF
SEAF este un grup de administrare a investiţiilor, care oferă capital de creştere şi asistenţă de afaceri pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) în piețele emergente și în tranziție, care nu sunt deservite de sursele tradiționale de capital. Prin rețeaua noastră de fonduri de investiții din întreaga lume, investim în întreprinzătorii care doresc să construiască afaceri de succes, în speranța de a realiza atât profituri pentru investitorii noștri, cât și un impact puternic asupra dezvoltării comunităților locale.
INFIINTAREA CEED
Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor în IMM-uri, +500 de investiții în IMM-uri și 1000 intervenții de asistență tehnică pentru IMM-uri pe piețele emergente, SEAF este intim cunoscător al provocărilor cu care se confruntă întreprinzătorii în conducerea afacerilor lor. SEAF a constatat că întreprinzătorii nu au fost, în general, suficient de pregătiți pentru a face față unei creșteri rapide a afacerii. Le-au lipsit frecvent cunoștințele și instrumentele necesare pentru a evalua noi piețe și au avut dificultăți în accesul la capital. Întreprinzătorii duceau lipsă, de asemenea, de contactele cele mai potrivite cu alți întreprinzători care au experiență în a intra pe piețele regionale și internaționale și a crește scara afacerilor lor. CEED a fost creat pentru a răspunde acestor provocări prin angajarea întreprinzătorilor de succes ca mentori pentru cei care caută să își crească afacerile. CEED a fost dezvoltat folosind un model „de la egal la egalˮ, în care întreprinzătorii își împărtășesc experiențele, ajută pe alții să depășească provocările și dezvoltă încrederea în alți membri din rețea.
ECHIPA
ALEXANDRA MARARU
Director Executiv, CEED Romania
Alexandra.mararu@ceed-romania.org
Alexandra Mararu a început sa lucreze cu CEED România în Martie 2015, ca expert în două dintre proiectele desfăşutate de CEED la acel moment.
Începând din August 2016 a preluat poziţia de Director Executiv al Fundaţiei CEED România, devenind responsabilă de managementul tuturor resurselor şi proiectelor implementate de fundaţie.
Din Ianuarie 2010 Alexandra a lucrat la IOCC România câştigând experienţă în implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene dar şi din fonduri americane. Această experienţă a ajutat-o pe Alexandra să descopere noi medii de lucru lucrând într-o organizaţie multiculturală. Din August 2014 până in Martie 2015 a fost Director Naţional la IOCC România unde a dobândit cunoştinţe şi abilităţi de management al ONG-urilor.
Alexandra are experienţă în implementarea a 7 proiecte majore de finanţare, atât în implementarea de proiecte cu grup ţintă vulnerabil cât şi în proiecte care promovează crearea şi dezvoltarea de întreprinderi mici si mijlocii de tip start up.
Alexandra a absolvit Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii Spiru Haret, deţine o diplomă de Master în Managementul proiectelor de la ASE Bucureşti şi o diplomă de Master în Management Aeroportuar de la Universitarea Politehnica Bucureşti.
CRISTINA MANESCU
Director Adjunct, CEED Romania
Cristina Mănescu face parte din rețeaua de experți independenți TEAM EUROPE a Delegației Comisiei Europene din România.
Cristina Mănescu a absolvit Facultatea de Cibernetică Economică și Statistică la ASE București, posedă o diplomă de Master of Business Administration de la Conservatoire National des Arts et Métiers – CNAM Paris și o diplomă de Master de la Institutul Național de Dezvoltare Economică, București.
Articolul este disponibil și în English.