Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

Energia verde este promovată în regiunea de dezvoltare Nord-Est a României – SC E Siguranţa Ta SRL – Margareta Tinuca

Ideea de a afacere a dnei Margareta Tinuca a pornit de la faptul că, în conformitate cu legislaţia şi angajamentele asumate la nivelul Uniunii Europene,  România are obligaţia să asigure ca, în următorii 8 ani, aprox. 20% din energia produsă să fie de tipul energiei verzi.

Din analiza stadiului şi tendinţelor pieţei, întreprinzătoarea a constatat că, din punct de vedere al raportului calitate-preţ, cele mai eficiente sunt panourile Ecosun, fabricate în Cehia. Ea a decis să comercializeze panouri radiante în infraroşu pentru încălzirea locuinţelor, spaţiilor comerciale, bisericilor etc., ca alternativă la mijloacele clasice de încălzire existente pe piaţa românească.

Afacerea a fost iniţiată în anul 2011, cu un capital relativ mic de aproximativ 2.000 euro, folosit pentru închirierea şi dotarea spaţiului de prezentare şi luarea în custodie a câtorva modele de panouri radiante.

Strategia sa de piaţă s-a bazat pe o cercetare serioasă şi a incorporat experienţa de afaceri anterioară a doamnei Tinuca, în special în sistemul de tip multi-level marketing. Afacerea funcţionează în tandem cu o societate de asigurări de viaţă şi non viaţă, al cărei acţionar unic este tot dna Tinuca, iar colaboratorii care comercializează servicii de asigurare vând şi panouri radiante. De altfel, tangibilitatea produselor face ca aceste panouri să fie mai uşor vandabile decât serviciile de asigurare. Ele reprezintă o alternativă viabilă la clasicele centrale termice, datorită costurilor mai reduse, fiind specifice energiei verzi, oferind beneficii de sănătate, nefiind purtătoare de taxe de poluare şi fără a necesita costuri de întreţinere (precum revizia tehnică periodică a unei centrale termice). Deasemenea, ca mare avantaj, fiind considerată energie ecologică, pentru astfel de panouri se aplică un tarif preferenţial de către furnizorul de energie electrică.

D-na Margareta Tinuca a beneficiat de servicii de consultanţă oferite prin proiectul „Intreprinzător în Mileniul Trei”, care s-au concretizat în înfiinţarea şi dezvoltarea noii sale firme de comercializare a panourilor radiante în infraroşu, care generează o cifră de afaceri de cca 10.000 euro/an.

Impactul social al acestei afaceri, care s-a dezvoltat şi cu sprijinul CEED România, poate fi exemplificat prin numărul de clienţi ai firmei care contribuie la extinderea folosirii energiei verzi în regiunea NE şi beneficiază de avantajele acesteia: condiţii de viaţă mai sănătoase, reducerea poluării în zonă, costuri mai reduse pentru familiile respective prin eliminarea taxelor de poluare şi a costurilor de întreţinere,  tarife preferenţiale la energia electrică. Nu în ultimul rând, noua activitate a permis întreprinzătoarei să creeze locuri de muncă noi, atât angajaţi permanenţi, cât şi colaboratori, dar şi să menţină locurile de muncă existente din cadrul firmei sale.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map