Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

 • Comunicat de presa

  13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

  Continuarea →
 • Comunicat de presa

  5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

  Continuarea →
Vezi toate stirile

Femei active pe piaţa muncii

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!

Vineri, 26 septembrie 2014 a avut loc la Hotelul Minerva din București conferinţa de lansare a proiectului  Femei active pe piața muncii”,  proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Proiectul strategic Femei active pe piața munciieste implementat de către Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România în parteneriat cu SC IPA SA – Societate comercială pentru cercetare, proiectare și producție de echipamente și instalații de automatizare şi Asociația Forumul Tinerilor.

Evenimentul, la care au participat reprezentanți mass-media, femei beneficiare ale serviciilor gratuite oferite prin proiect sau interesate să ni se alăture, reprezentanți ai unor organizații și instituții cu care partenerii proiectului au relații de colaborare și care vor sprijini derularea proiectului, a oferit ocazia celor 3 parteneri să prezinte obiectivele, abordarea și rezultatele așteptate ale proiectului, subliniind impactul generat de finanțarea asigurată din Fondul Social European și bugetul național.

Derulat sub deviza “Competență, ocupare, respect pentru femei”, proiectul va oferi servicii gratuite de formare, consiliere de afaceri și implicare în activitățile Rețelei Virtuale a Femeilor de Carieră unui număr de 800 de femei din sudul României – regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud, Sud-Est şi Sud-Vest. Prin pachetul integrat de servicii profesionale de calitate, proiectul va contribui în mod semnificativ la sporirea șanselor beneficiarelor pe piaţa muncii şi capacității lor de a progresa în carieră. Totodată, proiectul urmărește consolidarea principiului egalităţii de şanse şi de gen, contribuind astfel la dezvoltarea unei pieţe inclusive a muncii în regiunile ţintă.

Intr-un interval de un an și jumătate începând din mai 2014, echipa proiectului își propune să genereze beneficii tangibile pentru femeile care vor participa la activitățile propuse:

 • 485 femei își vor îmbunătăţi competenţele profesionale în urma cursurilor de calificare în domeniul TIC și comercial, avînd, ca urmare, șanse mai bune de ocupare;
 • 315 femei își vor spori competenţele antreprenoriale şi manageriale prin cursuri de perfecționare și prin consiliere de afaceri / managerială; estimăm că 20 dintre acestea își vor lansa propria afacere, creând astfel noi locuri de muncă pentru ele şi pentru alte femei;
 • Cele 200 de femei care se vor înscrie în Reţeaua Virtuală a Femeilor de Carieră vor beneficia direct de avantajele oferite de schimbul de informaţii, experienţă şi bune practici pentru progresul lor în carieră sau în afaceri.
 • În plus, prin accesul larg al beneficiarelor, precum și al  factorilor interesaţi la informații cu privire la importanţa, prevederile legislative şi modalităţile de implementare a principiului egalităţii de şanse şi de gen, aplicarea acestui  principiu se va consolida în regiunile țintă.

 

Informaţii suplimentare pot fi puse la dispoziţie de către Cristina Mănescu, manager de proiect şi director executiv CEED România, email cristina.manescu@ceed-romania.org, tel. 0740 182 257.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map