Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

IDEAL – Investim inteligent pentru Dezvoltare Economică, Antreprenorială şi Locuri de muncă

Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România în parteneriat cu S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare și producție de echipamente și instalații de automatizare anunţă lansarea proiectului „IDEAL – Investim inteligent pentru Dezvoltare Economică, Antreprenorială și Locuri de muncă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul cererii de propuneri de proiecte „România Start-up”.

Proiectul a început în data de 9 februarie 2015 și, pe durata celor 10 luni de implementare, vizează îndeplinirea obiectivului general, care constă în îmbunătățirea competențelor antreprenoriale și manageriale deținute de  minim 420 beneficiari din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia, în majoritate tineri, sprijinirea inițiativelor antreprenoriale a minim 42 dintre beneficiari, majoritar studenți, în vederea stimulării ocupării pe cont propriu și creǎrii de minim 84 noi locuri de muncă și pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiunile țintă.

Astfel, 420 de beneficiari, majoritar tineri vor avea posibilitatea de a-şi îmbunătăți competențele antreprenoriale și manageriale prin participarea la cursuri de formare profesională autorizate, cursuri în domeniile de afaceri alese și prin consultanță de afaceri; 42 dintre beneficiari, în majoritate studenți își vor înființa propria afacere, beneficiind de un sprijin financiar de până la 25.000 euro, asigurându-și astfel propriul loc de muncă și  creând noi locuri de muncă în domenii de activitate cu rol economic important, valoare adăugată mare, inovative și competitive.

Aceste domenii de activitate includ: Turism şi ecoturism; Textile şi pielărie; Lemn şi mobilă; Industrii creative; Industria auto şi componente; Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor; Procesarea alimentelor şi a băuturilor; Sănătate şi produse farmaceutice; Energie şi management de mediu; Bioeconomie, biofarmaceutică şi biotehnologii.

Pe termen lung, proiectul va contribui la consolidarea spiritului antreprenorial și la intensificarea activității economice în domeniile de activitate prioritare de mai sus, cu efecte economice și sociale benefice pentru regiunile țintă care cuprind municipiul București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea..

Suntem mândri că, alături de partenerii noștri de la IPA SA, suntem implicați într-un proiect care realmente poate schimba în bine viețile a zeci, sute de oameni, cel puțin la nivel profesional. O responsabilitate dificilă care ne onorează! În contextul unei piețe tot mai competitive, în care tinerii se confruntă cu dificultăți și provocări de diverse tipuri, credem că susținerea inițiativei private este cheia unei dezvoltări sănătoase de la nivel individual câtre unul mai general, al economiei în ansamblu. Ne dorim sincer ca prin acest proiect să oferim beneficiarilor oportunități consistente de formare și dezvoltare profesională menite să îi ajute să își transforme aspirațiile, visele, proiectele, idealurile – în realități concrete, de succes, pe termen lung!,” declară Cristina Mănescu, Manager de proiect, CEED.

Accesați portalul proiectului www.proiect-ideal.ro pentru a afla toate detaliile care vă pot conduce mai aproape de IDEAL – competențe, sprijin profesional și finanțare pentru propria afacere !

Pentru informaţii suplimentare contactați pe Doamna Oana Ivan, Responsabil informare, publicitate, organizare evenimente, email: oana@ipa.ro, telefon 021 318 00 44.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map