Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

Învățare împărtăşind experienţa: Mentoring pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Social – Cooperativa de Producţie “HOREZEANA”, HOREZU

Mai multe sate păstrează meșteșugurile tradiționale și folclorul – costume tradiționale, țesături, broderie, realizarea de cojoace, tâmplărie artistică, prelucrarea lânii și arhitectură.

Zona Horezu cuprinde cinci localități și anume orașul Horezu și satele adiacente, Costeşti, Măldăreşti, Vaideeni și Slătioara. Aceasta este situată la poalele Munților Căpățânii în zona subcarpatică. Horezu se află în inima văii care caracterizează o comunitate unită prin aspectele sale lingvistice, culturale și tradiționale.

MARIA BASCU este reprezentantul legal al cooperativei de producţie „Horezeana”, a cărei misiune este aceea de a menține și perpetua tradițiile și măiestria din zona Horezu, cum ar fi prelucrarea lânii și fabricarea covoarelor. Ea este unul dintre beneficiarii asistenței tehnice și financiare în cadrul proiectului dezvoltat în parteneriat de CEED România și Ambasada SUA la București.

Cooperativa a angajat șomeri din zonă, precum și persoane cu handicap sau șomeri interesaţi să înveţe și să-şi dezvolte abilitățile meşteşugăreşti.

image001Cooperativa „Horezeana” oferă oportunități de angajare în regiunea Horezu și – în afară de prelucrarea lânii și fabricarea covoarelor destinate pieței interne și externe – a creat o întreagă rețea care se ocupă cu întregul proces ce începe cu achiziția de lână naturală de la producătorii locali, continuă cu prelucrarea lânii în cooperativă, comercializarea și distribuirea produselor. Aceasta vizează în principal populația locală feminină, deoarece acest grup înregistrează cel mai mare procent al șomajului din zonă. Grupul țintă include femei aflate în şomaj, calificate și necalificate, inclusiv persoane cu handicap.

Pe lângă oportunitățile de angajare pentru femei, oportunitățile de formare la locul de muncă, păstrarea și dezvoltarea tradițiilor și măiestriei tradiţionale, produsele cooperative sunt 100% natural, iar tehnologia utilizată este 100% nepoluantă.

Cu ajutorul CEED pentru planificarea afacerii, management financiar și marketing, reprezentanta cooperativei a elaborat o aplicaţie pentru un concurs cu premii, organizat în cadrul proiectului POSDRU I-DEALIS și a reușit să câștige primul loc, constând într-un grant în valoare de 100.000 lei și echipamente de producție de 50.000 lei.

Organizația şi-a înscris participarea la mai multe târguri de artizanat și a început deja să creeze parteneriate pentru a promova covoarele produse.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map