Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

 • Comunicat de presa

  13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

  Continuarea →
 • Comunicat de presa

  5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

  Continuarea →
Vezi toate stirile

Parteneri

Parteneri şi sponsori

Fondatori

Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID)

usaid
Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) este o agenţie independentă care oferă asistenţă economică, pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară în toată lumea, pentru a susţine obiectivele politicii externe ale Statelor Unite ale Americii.

SEAF

Seaf
SEAF este o firmă de investiţii globale, a cărei activitate se concentrază pe asigurarea unui capital cât mai mare şi oferă suport operaţional firmelor de pe pieţele emergente şi celor care nu pot obţine capital suficient din surse tradiţionale.

Parteneri

Parteneri instituţionali

Parteneri corporatişti

Parteneri media

ONG-uri partenere

   

  Mentori 2009 – 2010

  ADRIAN BADOIU

  Absolvind Universitatea Politehnica din Bucuresti, Adrian Badoiu si-a folosit cunostiintele acumulate in domeniul cercetarii, proiectarii si realizarii de echipamente de automatizare in vederea crearii si implementarii unui numar impresionant de proiecte TIC si sisteme informatice e- Learning, e-Health si e- Government. Acumuland o experienta de 26 de ani in cadrul Grupului IPA, Adrian Badoiu a fost implicat in crearea si implementarea unor proiecte ce pot aduce beneficii economice si sociale importante in sistemul public din Romania precum SIIPAL, Sistem Inteligent si Interactiv de e-Learning pentru functionarii din Administratia publica sau OSISS, Optimizarea Sistemului De Finanţare, Producţie Şi Distribuţie A Serviciilor De Sănătate Pentru Cetăţenii Europeni.Adrian Badoiu are in sarcina totodata si crearea si intretinerea post-proiect o unor portaluri web de importanta nationala, printre care amintim EURAXESS – Romania ce reprezinta o cale catre cariere atractive in cercetare in Europa. Ingloband peste 200 de centre in 35 de tari, EURAXESS sprijina mobilitatea cercetatorilor si ajuta la stabilirea Europei ca o arie de excelenta in domeniul cercetarii stiintifice.

  A facut parte si din echipa de creare a unui sistem electronic de informare si mediere pentru munca la domiciliu, valorificarea produselor si serviciilor din gospodarie si gasirea de oportunitati de afaceri in zone slab dezvoltate economic si a oferit consultanta pentru sistemul informatic integrat al Consiliului Local al Municipiului Giurgiu.

  ALEXANDRU BOTU

  Cu o experienta impresionanta de aproape 40 de ani in cadrul IPA SA, unde in prezent detine functia de Director Tehnic, Alexandru Botu si-a dedicat intreaga cariera in vederea conceperii si implementarii unor programe informatice menite sa imbunatateasca piata serviciilor publice din Romania, dar si in vederea promovarii comunitatii cercetatorilor stiintifici romani.In ultimii 10 ani, Alexandru Botu s-a aflat la conducerea unor proiecte de o importanta deosebita pentru comunitatea locala, ocupandu-se cu elaborarea si coordonarea Programului National de Cercetare – Dezvoltare AMTRANS, conceperea programului de training „ Romanian Research and Innovation Days” in parteneriat cu Germania sau a programului de instruire „Servicii de consultanta pentru imbunatatirea managementului institutional pentru dezvoltarea activitatii de cercetare stiintifica si inovare”. A participat in echipa de implementare a proiectului „Entrepreneurship Enhancement and Reinforcement” ENTER in cadrul programului european Life Long Learning, subprogramul Leonardo da Vinci, pentru promovarea antreprenoriatului in Europa, in parteneriat cu numeroase unitati de training, parcuri de stiinta si tehnologie,precum si cu universitati de prestigiu din Portugalia, Grecia si Franta.

  Alexandru Botu a fost totodata si coordonatorul tehnic pentru managementul stiintific si organizatoric in cadrul proiectului Phare RNCCC, implementat in Regiunea de Dezvoltare Muntenia, proiect ce a contribuit la facilitarea accesului tuturor categoriilor de cetateni la informatiile referitoare la viata sociala, economica, stiintifica, culturala proprie comunitatii in care traiesc.

  ALIN POPESCU

  Cu o experienta de peste 13 ani in managementul serviciilor dedicate resurselor umane, Alin Popescu conduce din anul 2007 biroul din Romania al Neumann International, companie ce este considerata lider in Europa Centrala si de Est in consultanta HR. Alin Popescu a avut o intensa activitate in domeniul HR, oferind servicii de training, recrutare si consultanta.El a fost implicat intr-un numar impresionant de proiecte in calitate de mentor, incercand sa ajute companiile de pe piata din Romania sa faca cea mai buna alegere din multitudinea de manuale si cursuri de leadership si management.

  Alin Popescu a absolvit Universiatea Tehnica de Constructii din Bucuresti.

  ANCA CRAHMALIUC

  Anca Crahmaliuc este Manager de Marketing si Comunicare in cadrul celei mai mare case de software romaneasca, SIVECO Romania din anul 2002. Experienta anterioara a fost in zona de relatii publice in cadrul Compaq Romania, zona editoriala, in calitate de editor sef in cadrul IDG Romania.Anca Crahmaliuc, prin prisma experientei sale profesionale, asigura colaborarea in cadrul proiectelor de CSR cu Politia Capitalei, Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologie Informatiei, institutii publice ce detin experienta si instrumentele relationale prin care sa ajunga intr-un timp scurt la categorii largi de public.

  Anca Crahmaliuc a absolvit programul de administrare a afacerilor Tiffin MBA.

  ANCA MIRCESCU

  Anca Mircescu are o experienta de peste 10 ani in activitati de consultanta, training si mentorat. A debutat in anul 1997 in calitate de consultant de afaceri pentru proiectul « Aid to Artisans Romania », program finantat de USAID pentru revigorarea traditiilor si mestesugurilor ce se adreseaza atat nevoilor artizanilor, cat si a exportatorilor sau creatorilor de moda.Timp de 5 ani, Anca Mircescu a ocupat postul de director intern de proiect pentru Entreprise PLC, o prestigioasa companie cu sediul in UK care a derulat numeroase programe pe piata din Romania cu scopul de a oferi suport pentru intreprinderi. A oferit consiliere pentru dezvoltare afaceri in vederea facilitarii crearii de noi locuri de munca prin stimularea start-up-urilor si suport pentru companiile existente. In calitate de trainer pentru IMM-uri si furnizori de servicii acreditati, Anca Mircescu a sustinut numeroase cursuri avand ca tematica aderarea la UE, procedurile si fondurile structurale, pentru mai mult de 350 de participanti.

  Anca Mircescu a colaborat cu Pricewaterhouse Cooper, unde a oferit servicii de audit pentru Ministerul Finantelor Publice, avand in sarcina evaluarea sistemului de management si control pentru cele 8 ADR-uri si a Ministerului Integrarii Europene.

  ANDREEA ROSCA

  Andreea Rosca este in prezent consultant independent in domeniul relatiilor publice si comunicarii.Andreea Roşca a debutat în presă în anul 1992, ca reporter la Evenimentul Zilei. Din toamna anului 1992 a lucrat la săptămânalul „Capital”, publicaţie unde a deţinut funcţia de redactor-şef în intervalul 1999 – 2005. A condus echipa care a lansat seria Top Capital: „300 cei mai bogaţi români”, „100 femei de succes”, „100 de companii pentru care să lucrezi”. Din ianuarie 2006 a fost şef de proiect şi, mai apoi, director general al agenţiei de ştiri NewsIn, iar ulterior – director Business Press în cadrul trustului Realitatea-Caţavencu. Andreea Roşca are specializare în jurnalism financiar şi de afaceri şi a urmat un curs MBA la Open University din Marea Britanie.

  Andreea Rosca a coordonat de asemenea o serie de proiecte pentru promovarea spiritului antreprenorial. Andreea Roşca a fost iniţiatoarea proiectului Guvernul Privat care-şi propunea să strângă idei ale oamenilor din business şi să le transfere Guvernului real.

  ATENA DUICU

  Atena Duicu are peste 12 ani de experienţă în domeniile instruirii şi consultanţei de management pentru dezvoltarea afacerilor. A lucrat pentru PNUD, ONUDI şi alte instituţii internaţionale, atât în România, cât şi în ţări din Europa de Est, Asia Centrală, zona Mării Caspice.
  Ea posedă calificare şi experienţă în domenii ca: Dezvoltarea IMM-urilor şi microfinanţare, Dezvoltare regională, Project Management şi evaluare.În calitate de trainer, a elaborat şi susţinut cursuri de afaceri pentru IMM-uri, experţi în domeniul IMM-urilor din România şi alte ţări (Bulgaria, Moldova, Letonia, Lituania, Kazakhstan, Azerbaijan) – peste 300 zile training, fiind şi trainer, coach şi autor de manual pentru mai mult de 100 experţi din ministerele din Romania, în cadrul unui proiect Phare pentru instruire în Project Cycle Mangement.

  În ultimii 2 ani, a fost Coordonator de Training în cadrul proiectului Sprijin pentru Dezvoltarea IMM-urilor finanţat de UE şi guvernul României în cadrul programului Phare.

  Atena Duicu este economist, absolventă a ASE Bucureşti.

  AUREL RIZESCU

  Aurel Rizescu are o indelungata experienta in oferirea de consiliere, asistenta si monitorizare, fiind implicat intr-un numar impresionant de programe cu finantare de la Uniunea Europeana si Banca Mondiala, menite sa incurajeze dezvoltarea sectorului social si a mediului de faceri din Romania. Pe parcursul ultimilor 10 ani, Aurel Rizescu a oferit servicii de management tehnic si financiar in numeroase proiecte ce urmareau dezvoltarea comunitara durabila. A elaborat « Metodologia de acordare a granturilor » pentru Biroul Misiunii din Romania si a fost co-autor al studiului 6 pentru Institutul European din Romania in care a avut rolul de a identifica aplicarea sistemelor de calitate in unele sectoare industriale din Romania si impactul economic pe care l-ar avea treceerea la sistemul de calitate aplicat in U.E.Aurel Rizescu a coordonat o serie de proiecte finantate de Guvernul Romaniei in care era aplicata politica de dezvoltare economica cu impact direct asupra mediului de faceri prin constructie institutionala de asistare de a IMM-urilor, oferind totodata pachete integrate de asistenta.

  CEZAR SCARLAT

  Cezar Scarlat este absolvent al Facultătii de Electronică si Telecomunicatii din UPB si al Facultătii de Relatii Economice Internationale din Academia de Studii Economice din Bucuresti; a urmat numeroase cursuri postuniversitare în tară si în străinătate (SUA, Franta, Italia, Grecia); certificat ca Professional Business Counselor si Master Business Counselor de Washington State University Small Business Development Center; este Doctor inginer în management si inginerie industrială; a efectuat mai multe stagii de cercetare si vizite de documentare în SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Spania, Italia. Predă cursuri de Antreprenoriat, Managementul afacerilor si Managementul proiectelor la UPB precum si la alte universităti din tară si străinătate.Într-o carieră universitară de peste douăzeci si cinci de ani, profesorul Cezar Scarlat a publicat peste 25 cărti si manuale si circa 100 articole si lucrări stiintifice în domeniul managementului, marketingului, analizei microeconomice, dezvoltării economice locale si afacerilor; a condus sau participat la peste 40 de proiecte internationale. Expert evaluator certificat national al proiectelor de cercetare stiintifică universitară elaborate pentru Consiliul National al Cercetării Stiintifice din Învătământul Superior (din 1999); expert evaluator pentru numeroase proiecte europene.

  Dr. Scarlat este membru al European Association for International Education (EAIE) si al Association for Overseas Technical Scholarships (AOTS). Membru fondator al Romanian Association of Research Managers and Administrators (RARMA), Association for Knowledge Transfer from Romania (ATCR). Membru al Asociatiei Generale a Inginerilor din România (AGIR), Asociatiei Consultantilor în Management din România (AMCOR) si al altor organizatii profesionale si stiintifice.

  CORINA MARARU

  Corina Mararu are o experienta de aproape 20 de ani in management de proiect, fiind implicata in numeroase programe ce au avut un puternic impact asupra mediului public si privat din Romania.Timp de aproximativ 6 ani, Corina Mararu a facut parte din echipa Agentiei Nationale de Privatizare si a Secretariatului General al Guvernului Romaniei, unde a avut in sarcina dezvoltarea unor proiecte de privatizare cu fonduri PHARE, dar si in parteneriat cu Banca Mondiala, agentiile de dezvoltare ale Japoniei, Canadei sau Elvetiei, precum si cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.Urmatorii 11 ani din cariera sa i-a petrecut la USAID unde, incepand cu 2001 s-a aflat la conducerea unui personal format din 10 oameni si a unui portofoliu impresionant de proiecte in valoare de 43 milioane USD. In calitate de manager de proiect pentru USAID, Corina Mararu a avut ca sarcina analiza situatiei si necesitatilor de dezvoltare din sectoare multiple, precum si realizarea unor proiecte care sa aiba ca scop solutionarea problemelor identificate pe piata din Romania. Totodata, a participat la realizarea unor studii de oportunitati antreprenoriale in sectorul IT, confectii si constructii de masini.

  In prezent Corina Mararu este Director National al Fundatiei » Organizatia Internationala de Caritate Crestin-Ortodoxa », unde asigura implementarea unor programe co- finantate din FSE.

  CORNELIA ROTARU

  Absolventa a Academiei de Studii Economice Bucuresti, doctor in economie, Cornelia Rotaru inregistreaza in cariera profesionala pozitii de director al Centrului de calcul al Centralei Industriei Confectiilor Bucuresti (1982-1990), director general al Oficiului National al Registrului Comertului (1990-2000), Director executiv si Secretar general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (2000-2007). Cornelia Rotaru detine 18 ani de experienta in consultanta de afaceri pentru initiere si dezvoltare de afaceri, precum si in management de societate comerciala si organizatii neguvernamentale. A dezvoltat si implementat servicii generatoare de venituri in sprijinul intreprinzatorilor, in special pentru intreprinderi mici si mijlocii. A elaborat curricule pentru cursuri de formare a competentelor antreprenoriale si a desfasurat activitati de trainer inclusiv la cursuri post-universitare.Cornelia Rotaru a condus proiecte in domeniul dezvoltarii resurselor umane (Phare 2000) si a fost partener in 16 proiecte finantate prin fonduri europene (PC5, PC6, Leonardo da Vinci, EuropeAid, INTERREG CADSES IIB, Europe for Citizens, POSDRU) si de organizatii internationale (Banca Mondiala, PNUD, USAID, CCE/ONU de la Geneva, BSEC, CIPE. OECD).

  Expert evaluator pentru proiecte de cercetare si autor de studii si ghiduri practice in initierea si dezvoltarea afacerilor, Cornelia Rotaru a participat cu comunicari la numeroase manifestari stiintifice internationale in domenii ca servicii suport pentru IMM-uri, initiere si dezvoltare de afaceri, comert electronic, internationalizarea IMM-urilor, e-business, antreprenoriat feminin, etc.

  Din 2001 Cornelia Rotaru este presedinte al ADAF – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, iar din 2009 este si presedinte al Asociatiei “Uniunea Vorbitorilor de Limba Engleza-Romania”.

  CRISTINA PASAT

  Cristina Pasat se afla la conducerea uneia dintre principalele companii de recrutare de pe piata locala, Professional, ce se poate lauda cu peste 15 ani de experienta, 10 ani de competitie economica si 12 birouri deschise in 4 tari. Ocupand functia de director general, Pasat a dus compania in 2007 la afaceri de 5,7 milioane de euro, avand in subordine 69 de angajati.Cristina Pasat are o vasta experienta in recrutarea, selectia si plasarea de personal, administrarea personalului, precum si in training si dezvoltare personala.

  Cristina Pasat a sustinut un numar impresionant de evenimente de dezvoltare profesionala, sesiuni de business workshops si traininguri avand ca topic importanta resurselor umane in cadrul unei companii, in special in perioada de criza economica.

  DAN MOCANU

  Fondatorul brandului Aperio Executive Coaching, Dan Mocanu beneficiază de o pregătire intensivă de peste 15 ani în domeniile de leadership, comunicare şi eficienţă individuală.Din toamna lui 2008, când a lansat sistemul Aperio Executive Coaching, Dan Mocanu a lucrat cu persoanele din conducerea a aproape 40 de companii locale şi multinaţionale care sunt lideri de piaţă în domeniile educaţiei în afaceri, drept, coordonare de evenimente, turism, resurse umane, dezvoltare de software, mass-media, publicitate şi organizaţii non-profit, în proiecte cu impact local şi internaţional.

  Dan Mocanu a fost, de asemenea, invitat să modereze mese rotunde la nivel înalt şi de mare impact cu personalităţi din România în domeniul resurselor umane şi din mediul de afaceri, întreprinzători şi directori generali pe teme de resurse umane şidezvoltare organizaţională.

  Cu o experienţă remarcabilă în consultanţă, afaceri şi pregătire academică acumulata pe parcursul celor 17 ani petrecuţi în Statele Unite Dan Mocanu a fost inginer şi manager la Microsoft, în Redmond, WA şi a predat fizică şi matematică în învăţământul superior american.

  Dupa ce a revenit în România, Dan Mocanu a îndeplinit rolurile de consultant senior şi director naţional pentru biroul din România al Vanto Group Inc.

  ECATERINA VASILE

  Ecaterina Vasile are o experienta de peste 30 de ani in de management de program, training, asistenta tehnica si servicii de consultanta. Si-a inceput activitatea la Institutul de Cercetari pentru Tehnica de Calcul Bucuresti, unde a acordat asistenta tehnica si consultanta prin implementarea Sistemelor de Operare pe calculatoarele romanesti, cercetare in domeniul software-ului de baza si aplicatii, training pe diverse componente ale software-ului de baza si consultanta de specialitate, timp de 15 ani.Urmatorii 15 ani, Ecaterina Vasile a lucrat pentru Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala, unde a fost responsabila pentru managementul programelor de dezvoltare internationala care adreseaza resurse umane si calitatea vietii, training, parteneriate cu Banca Mondiala pentru programe de redistribuirea fortei de munca si formarea angajatilor, promovarea masurilor active pe piata fortei de munca si promovarea antreprenoriatului prin masuri active de tipul incubator de afaceri. A fost manager de program pentru programul Voluntar si pentru programul Return to Romania – ambele initiate de ambasadorul SUA James Rosapepe, pentru programe de protectia copilului si sanatatea femeii in Romania. A avut o intensa activitate de mentorat in programele de promovare a femeilor in politica, in afaceri, pentru promovarea mijloacelor de contraceptie si sanatate a reproducerii.

  Ecaterina Vasile a facut parte si din echipa de implementare a programului Global Libraries, programul pilot din Romania, care a creat premisele lansarii programului national Biblionet.

  Ecaterina Vasile este analist, absolventa a ASE Bucuresti.

  EMILIA IONESCU

  Absolventa a Institutului Politehnic Bucuresti si a scolii de afaceri ASEBUSS, Emilia Ionescu are o experienta de 15 ani in programele de sprijin durabil al sectorului IMM, programe finantate de UE, Banca Mondiala, UNDP, USAID, World Learning, CDS Development Solutions, IBM.Ariile de expertiza includ: managementul proiectelor, studii de evaluare a nevoilor, studii de piata si analize sectoriale, training si dezvoltare curricula de training pe baza analizei nevoilor de instruire, marketing pentru export, relatii cu publicul, organizari de targuri si evenimente de promovare.

  GEORGE VASCAN

  George Vascan este consultant pe probleme de strategie, specializat in cele mai noi concepte de formulare si realizare a strategiei de evaluare a inovatiei. George Vascan are o experienta de peste 15 ani in distributie si trade marketing, precum si in management de proiect si management general in companii multinationale. A lucrat 7 ani pentru British American Tobacco Romania pe pozitii de conducere din trade marketing, distributie si management de proiect si a fost timp de 3 ani, Managing Director al HBO Romania si Bulgaria.George Vascan si-a desfasurat activitatea in organizatii mari si a dobandit o experienta bogata in activitatea de consultanta lucrand in proiecte complexe de creare si materializare de strategii pentru clienti locali si internationali (Tesco, PepsiCo, Wolseley si Zapp) in Romania, Bulgaria, Marea Britanie si Elvetia.

  Educatia sa formala include o diploma de licentiat in Electronica si Telecomunicatii la Institutul Politehnic din Bucuresti si o specializare la Asebuss, programul de management. Detine un certificat de practician Blue Ocean Strategy la INSEAD, Fontainebleau (2007) si a absolvit programul de EMBA la Institutul International pentru Dezvoltarea Abilitatilor de Management (IMD), Lausanne, Elvetia, in decembrie 2009.

  ILIE NEGROIU

  Ilie Negroiu are o experienta de peste 15 ani in designul si managementul proiectelor, accesarea de finantari, training, asistenta tehnica si servicii de consultanta. In prezent este Director al CODECS, Centrul de Dezvoltare Antreprenorială şi Management al Proiectelor, o prestigioasa organizatie ce ofera programe de instruire personalizate si consultanta manageriala pentru a veni ca raspuns la evolutia mediului economic romanesc.A fost implicat intr-un numar impresionant de proiecte special concepute sa corespunda cu nevoile pietei din Romania, inclusiv in programe derulate de Guvernul Romaniei pentru imbunatatirea standardului calitativ al administratiei publice.

  Ilie Negroiu a initiat o serie de campanii de training de « soft skills » – comunicare, atitudine, relationare cu publicul- unde a inregistrat rezultate pozitive.

  Ilie Negroiu este Vicepresedinte ROCA- Reteaua Organizatiilor de Consultanta in Afaceri, societate cu rol de consultanta si ghidare in construirea proiectelor, al carei principal obiectiv este stabilirea unei interfete si facilitarea stabilirii de parteneriate intre IMM-uri locale si potentiali parteneri, atat din alte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, cat si din alte tari europene.

  MARCEL DUHANEANU

  Prof. dr. Marcel Duhaneanu este Rectorul Institutului de Administratie Publica si a Afacerilor din cadrul Fundatiei Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana – ASEBUSS. Preda Intreprinderea si mediul international al afacerilor si Management International. Detine titlul de doctor in economie si a urmat cursuri de pregatire in SUA, atat la Stanford (Stanford Executive Program, 1992) cat si la Harvard Business School (1993).Este conducator de doctorat iar domeniile sale de cercetare includ: educatia in afaceri, afaceri internationale, piata de capital, probleme de strategie globala, precum si alte teme referitoare la mediul international.

  MARIA DOICIU

  Maria Doiciu are 15 ani de experienţă în management şi consultanţă în domeniul dezvoltării IMM-urilor şi microfinanţare. Ea lucrează cu diverse organizaţii internaţionale şi naţionale pentru implementarea unor proiecte cu obiectivul de a crea un mediu de afaceri propice în ţări din Europa de Est şi Asia Centrală.Are o carieră profesională impresionantă, coordonând implementarea proiectelor de asistenţă şi dezvoltarea sectorului IMM şi de microfinanţare în regiunea Europei de Est, precum şi în ţările Asiei Centrale, finanţate de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Uniunea Europeană, USAID etc.

  Maria Doiciu detine o largă experienţă în elaborarea de studii şi cercetări în domeniul dezvoltării afacerilor, identificarea nevoilor de instruire şi evaluarea performanţelor pentru IMM-uri, firme de consultanţă şi instituţii de microfinanţare. Ea are, de asemenea, experienţă vastă în elaborarea şi susţinerea cursurilor de instruire pentru variate tipuri de clienţi, inclusiv firme mici, medii şi mari.
  În ultimii 2 ani, a ocupat o poziţie de management în cadrul proiectului Sprijin pentru Dezvoltarea IMM-urilor, finanţat de UE şi guvernul României prin Programul Phare.

  Maria Doiciu este absolventă a Institutului Politehnic Bucureşti, a absolvit Master of Business Administration la Durham University, Marea Britanie şi numeroase cursuri postuniversitare de Managementul Afacerilor, Resurse Umane, Managementul Proiectelor, Consultanţă şi Training în Anglia şi Danemarca.

  MIHAELA REESE

  Mihaela Reese practica activitatea de coaching pe cont propriu. Are o varietate de clienti proveniti din industrii diverse precum servicii financiare, telecom, farmaceutica si retail. Mihaela asista managerii si directorii care doresc sa isi imbunatateasca eficienta personala si performanta echipei.Mihaela Reese are o experienta de peste 11 ani in pozitii de management, dintre care ultimii 4 ani ca director general. Mihaela vorbeste fluent engleza si franceza, si a absolvit un program de MBA in Franta.

  MIHAI TUDOR

  Începând din 1994, Mihai Tudor s-a alăturat reprezentanţei IBM în România, Romanian Business Systems, care a devenit IBM România în 15 noiembrie 1995. Printre poziţiile ocupate: reprezentant de vânzări pentru segmentul guvernamental/public (1994/1995), director de vânzări pentru segmentele verticale (Industry Solutions Units – ISUs) în cadrul IBM România (1996/1997).În perioada ianuarie 1998 – decembrie 2004, Mihai Tudor a ocupat poziţia de Sales Manager în cadrul IBM România.

  În perioada ianuarie 2002 – iunie 2006, Mihai Tudor a lucrat în sediul IBM Europa Centrala şi de Est din Viena, având responsabilităţi regionale pe linie de afaceri atât pentru IBM CEMA (Europa Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa), iar ulterior pentru IBM CEMAAS (Europa Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa, Austria şi Elveţia); ultima poziţie ocupată a fost cea de director de vânzări în cadrul diviziei Systems Technology Group a IBM, Europa Centrala şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa (IBM CEMA).

  Începând cu 1 iulie 2006, Mihai Tudor este investit în funcţia de Country General Manager pentru compania IBM România.

  Membru in Consiliul Director al American Chamber of Commerce in Romania

  OANA NASTASE

  Oana Nastase este director de Comunicare si Corporate Affairs in cadrul Rompetrol SA. La 37 de ani, Oana Nastase este si managing director la Fin Activ Invest, o companie de consultanta, marketing, comunicare, relatii institutionale, relatii media si promovare de tip B2B, din ianuarie 2001.Intre 2002 si 2007, ea a fost director de dezvoltare la Forum Invest, ocupandu-se de diverse proiecte, parteneriate si organizari de evenimente.

  In cei doi ani la Bursa de Valori Bucuresti, Oana Nastase s-a ocupat de departamentul de comunicare si marketing si de majoritatea proiectelor care au implicat brandul si imaginea institutiei.

  Ea a absolvit Academia de Studii Economice si un EMBA la Asebuss – Washington University Seattle, intre 2000 si 2002.

  PAULA APREUTESEI

  Paula Apreutesei are o impresionanta experienta de peste 33 de ani in tehnologia informatiei si de 12 ani in prestigioasa companie Microsoft.Timp de 3 ani, a detinut pozitia de redactor-sef in cadrul International Data Group,una dintre primele companii americane din Romania in domeniul publicatiilor, unde s-a ocupat partea de comunicare si strategie a revistei de profil PC WORLD.

  Din anul 1997 pana in 2002 s-a ocupat de sectiunea de marketing in cadrul Microsoft, apoi a detinut functia de Business Strategy Manager pentru Europa de Sud-Est, 11 tari din regiunea Adriatica si Balcani. In prezent Paula Apreutesei are in sarcina elaborarea strategiilor de business, de comunicare si de partea de responsabilitate sociala la Microsoft Romania.

  Paula Apreutesei este implicata in numeroase proiecte ce sunt menite sa promoveze training-ul si educatia IT pe piata din Romania, ea incurajand valorificarea competentelor digitale la orice nivel.

  SORIN MANDRUTESCU

  Sorin Mandrutescu, si-a inceput mandatul in anul 2001 in fruntea reprezentantei locale a unuia dintre cei mai mari producatori globali de software – ORACLE. A detinut diferite functii de management atat la nivel de tara, cit si in regiunea Europei de Est iar pe data de 1 februarie 2008 Sorin Mindrutescu a fost numit director general al Oracle Romania.Sorin Mandrutescu a fost implicat in nenumarate proiecte pentru a accesa fondurile structurale, in vederea sustinerii companiei in etapa de consolidare si maturizare, dar si sa aduca in Romania cat mai multe dintre solutiile Oracle. A pus bazele unor proiecte educationale cu scopul de a crea competente la nivel national si transfer de knowledge.

  VLAD DUTESCU

  Vlad Dutescu are peste 15 ani de experienta in marketing si vanzari pe piata medicala si farmaceutica pentru companii precum Jouvenal/Pfizer, Richter Gedeon, SCA Hygiene Products si Universitar Farma. Detine diploma Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, un master in Marketing Strategic si este doctorand in Marketing la Academia de Studii Economice Bucuresti.Ca trainer, are certificari acordate de companii din SUA, Austria si Romania. In 2004 a fondat Add Value Serv, compania prin care ofera serviciile de evaluare & dezvoltare de personal, si training in vanzari, management si negociere, pentru clienti din domeniul serviciilor profesionale, productie, distributie, retail, FMCG, auto, medical, agro-business, financiar, asigurari, IT, electronice si altele.

  Articolul este disponibil și în English.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map