Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

 • Comunicat de presa

  13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

  Continuarea →
 • Comunicat de presa

  5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

  Continuarea →
Vezi toate stirile

Programul IBM de Responsabilitate Socială în România

In contextul iniţiativei Global Citizen’s Portfolio, corporaţia IBM a lansat programul Service Corps, un program menit să dezvolte abilităţile globale de leadeship pentru a ţinti provocările socio-economice de pe pieţele emergente. Proiectul a fost implementat în mai multe ţări, inclusiv în România.

În ţara noastră, proiectul pilot a fost implementat de CEED România în parteneriat cu Citizen Development Corps (CDC) Washington.

Companiile locale şi ONG-urile din Timişoara au beneficiat de servicii de consultanţă de cea mai înaltă calitate, cu puternic caracter aplicativ, oferite de experţi care, ca angajaţi IBM, au adus cu ei filosofia, expertiza şi experienţa uneia din cele mai mari companii din lume. Timp de o lună de zile (iulie- august 2008) experţii IBM au lucrat împreună cu echipele de angajaţi ai companiilor selectate să facă parte din program.

Consultanţii IBM deţin expertiză într-o arie largă de specializări: Managementul proiectelor, Finanţe, Resurse Umane, Vânzări, Consultanţă în strategii de dezvoltare, Comunicare etc. Misiunea lor este de a furniza servicii de consultanţă directe unor organizaţii locale şi companii, conform necesităţilor de instruire şi consultanţă identificate anterior.

Printre beneficiile aduse organizaţiilor/companiilor client care au avut acces la expertiza de top a angajaţilor IBM pot fi incluse:

 • realizarea unei analize diagnostic a problemelor identificate în cadrul companiei, care este inclusă în misiunea de consultanţă a experţilor IBM
 • elaborarea unor planuri de acţiune pe termen scurt pentru rezolvarea acestor probleme şi a unei strategii pe termen mediu
 • asistenţă directă şi imediată în demararea implementării planurilor de acţiune
 • pe termen mediu, consultanţa furnizată de aceşti experţi va contribui la perfecţionarea managementului firmei, îmbunătăţirea calităţii procesului de producţie sau de dezvoltare a serviciilor companiei, şi a departamentelor implicate în proiect, care vor conduce la creşterea competitivităţii, o mai mare profitabilitate, expansiunea pieţei, etc.

Workshop-ul desfăşurat la Centrul de Afaceri din Timişoara a marcat lansarea oficială a Programului de Responsabilitate Socială al IBM din Timişoara. Evenimentul a fost prezidat de Dl. Mihai Tudor, managerul general al IBM România, care a prezentat concluziile Studiului IBM Global CEO. Acest studiu realizat de corporaţia IBM la nivel global a arătat o creştere dramatică a numărului liderilor în afaceri care întrevăd schimbări importante în viitor. “Studiul evidenţiază modul în care capacitatea de a absorbi şi gestiona schimbarea este elementul determinant ce crează diferenţa între managerii de succes şi cei care pierd într-o economie globală”, a subliniat Dl. Mihai Tudor.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai companiilor locale şi ONG-urilor din Timişoara, autorităţi locale şi mass- media. Organizaţiile selectate de CEED ca beneficiari în cadrul acestui program şi-au exprimat interesul în ceea ce priveşte Programului de Responsabilitate Socială al IBM şi au subliniat excelenta colaborare cu CEED România.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map