Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

 • Comunicat de presa

  13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

  Continuarea →
 • Comunicat de presa

  5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

  Continuarea →
Vezi toate stirile

Programul USDA/USAID de Dezvoltare a Liderilor pentru Finanţare Rurală (PDLFR)

Programul de instruire pilot dezvoltat şi furnizat de CEED s-a adresat acelor antreprenori şi lideri capabili să-şi extindă afacerile. Impactul imediat al activităţilor CEED- PDLFR a fost ilustrat de acţiunile desfăşurate de participanţi în urma evenimentelor organizate, contactele stabilite, acordurile de parteneriat între membrii grupului, planurile, propunerile de cooperare viitoare, şi nu în cele din urmă proiectele dezvoltate cu sprijinul nostru care au obţinut finanţare din diverse surse.
Acordul de finanţare nerambursabilă al USDA a fost primul proiect major pe care CEED România l-a implementat. Broşura finală  “România rurală pe drumul de la provocare la schimbare” sintetizează activităţile desfăşurate în cadrul proiectului pe parcursul a 12 luni. (din octombrie 2006 până în septembrie 2007).

Rezultate obţinute

Rezultatele obţinute şi impactul acestor evenimente au depăşit aşteptările iniţiale. Iată doar câteva exemple:
Proiecte elaborate şi fonduri obţinute
În timpul seminarilor de instuire, participanţii au elaborat 95 de schiţe de proiecte. Într-un interval scurt de timp şi în ciuda oportunităţilor de finanţare relativ scăzute:

 • 25 de proiecte au obţinut finanţare (în valoare totală de 1.770.000 euro).
 • 13 propuneri de proiect în valoare de 2.657.000 euro sunt în curs de evaluare.

Acorduri de parteneriat:
Un număr de organizaţii de consultanţă publice şi private, organizaţii de dezvoltare comunitară şi World Vision au semnat un acord de parteneriat. Ei au elaborat în parteneriat trei proiecte de dezvoltare locală şi le-au depus pentru finanţare în judeţul Iaşi.
Reţea informală de lideri
Participanţii la evenimentele noastre au creat o reţea informală, cu scopul de a sprijini dezvoltarea rurală, locală şi sectorul de afaceri agricole. Există în această reţea un schimb regulat de informaţii privind aspectele relevante.
Mulţi dintre ei au solicitat în mod expres ca Fundaţia CEED să coordoneze şi să consolideze în continuare această reţea în viitor. Aceasta este prima etapă în stabilirea unei reţele formale, eficiente şi active, ce poate fi un mijloc excelent de asigurare a durabilităţii asistenţei pentru dezvoltare rurală în perioada următoare.
Contacte internaţionale şi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor
Câteva universităţi din România şi cercetători români au contactat instituţii similare din Irlanda.
Oameni de afaceri din Irlanda au vizitat întreprinzători români pentru a identifica posibilităţi de cooperare în domenii precum: creşterea cailor şi procesarea laptelui, prelucrarea cărnii şi turismul.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map