Accesare si consultare fonduri europene, cursuri manager de proiect, formatori

Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România

  • Comunicat de presa

    13 februarie 2018 O ȘANSĂ PENTRU AFACEREA TA S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de […]

    Continuarea →
  • Comunicat de presa

    5 septembrie 2017 PORNIM LA DRUM ÎMPREUNĂ   Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România […]

    Continuarea →
Vezi toate stirile

SC EURO ALLEANDRA SRL – fabrica de peleţi – Dna Lupea Luminita

Dna Luminiţa Lupea şi dl Marian Lupea au fost interesaţi de posibilitatea de a obţine o finanţare nerambursabilă din fonduri europene în scopul deschiderii unei fabrici de peleţi.

Consultantul de afaceri, Dna Carmen Tarnovschi a furnizat informaţii privind oportunitatea de obţinere a unei finanţări nerambursabile pentru activitatea propusă, a evaluat împreună cu clienţii posibilităţile de aplicare şi i-a sprijinit intens în etapa, deloc uşoară, de înfiinţare a firmei şi obţinere  a avizelor necesare funcţionării fabricii.

Rezultatele sprijinului acordat s-au concretizat în înmatricularea firmei SC EURO ALLEANDRA SRL cu asociat unic,  Dna Luminiţa Lupea, cu sediul şi punctul de lucru în comuna Baru, jud Hunedoara. Firma a obţinut toate avizele necesare pt eliberarea autorizaţiei de contrucţie şi începerea lucrărilor şi a făcut mari progrese în finalizarea demersurilor pentru lansarea lucrărilor de construcţie. Proiectul noii fabrici de peleţi este finalizat. Cum valoarea proiectului este considerabilă – construcţia halei va costa aproximativ 120.000 euro, la care se adaugă costul utilajelor, încă 250.000 euro – în prezent (septembrie 2013), soţii Lupea  plănuiesc să execute hala în regie proprie şi iau în calcul să achiziţioneze utilajele fie cu fonduri europene, dacă va apare o oportunitate în 2014, fie cu un împrumut bancar sau în leasing. Decizia finală privind construcţia va fi luata până la sfârşitul anului 2013.

Infiinţarea acestei noi fabrici în apropiere de Petroşani deschide şansa creerii unor noi locuri de muncă temporare pe perioada construcţiei, dar şi a unor locuri de muncă permanente, atunci când fabrica îşi va începe activitatea de producţie. In afară de faptul că cei doi soţi vor avea o sursă de venituri stabilă, ei planificând să se implice direct în conducerea afacerii, fabrica va angaja încă cel ţ 15 alte persoane, conform planului de afaceri. Aceasta va avea un impact direct şi pozitiv asupra comunei situate într-o zonă rurală dezavantajată.

In plus, prin valorificarea unor deşeuri de material lemnos, această nouă iniţiativă antreprenorială va contribui la utilizarea sustenabilă a resurselor  locale cu protejarea mediului.

ISO 9001

Sponsori:

SEAF USAID FMO Romanian-American Foundation Image Map